Egypte Reis – Teveel te zien in te weinig tijd..

Egypte reis, het land van de Nijl en de piramides. De vakantiebestemming met ongetwijfeld de meeste bezienswaardigheden op oud cultureel gebied. Men zegt ook wel dat het land van de piramide het oudste toeristische oord ter wereld is.

Op zich niet vreemd, want al in het oude verleden was er in dit machtige land in het Midden Oosten veel pracht en praal te zien.

Wanneer je een Egypte reis boekt, met al haar cultuurschatten en machtige wereldwonderen, is het haast onmogelijk om te kiezen naar welke historische plaatsen je wilt gaan om ze te bekijken!

Wanneer je Egypte echt zou willen ontdekken in al haar glorie zou je meerdere maanden op reis moeten gaan.

Reisschema’s om een Egypte reis te plannen

Egypte reisOmdat het voor de meesten onder ons niet mogelijk is om een maandenlange Egypte reis te ondernemen, proberen reisorganisaties ons zoveel mogelijk van dienst te zijn door complete vakantie pakketten aan te bieden en claimen ze allen in hun vakantiebrochures over Egypte dat je in 10 of 15 dagen vakantie kennis hebt gemaakt met alle monumenten van het mooie land. Kennis gemaakt, meer niet. Want het voelt als even handje schudden en gedag zeggen om snel weer door te reizen naar een volgende kennismaking.

Kom een paar keer naar Egypte om alle bezienswaardigheden te zien
Eigenlijk zou je een Egypte reis zo moeten samenstellen dat er veel meer tijd is om één of twee monumenten van de historie goed te bekijken en op je in te laten werken. Omdat de reis niet alleen ver weg is, maar ook omdat we allen van nature in een snelle wereld leven, gaan de hapklare reisschema’s erin als koek.

Omdat het op eigen houtje een Egypte reis ondernemen niet geheel zonder risico is in onrustige Egyptische steden en regio’s, kiezen de meeste vakantiegangers voor een compleet verzorgde (all inclusive) vakantie.

Egypte top zonvakantie bestemming
egypte vakantieWanneer je naar de ligging van dit (vakantie)land kijkt, zoals al genoemd ligt het in Noord-Afrika, zie je dat het land in het Noorden aansluit aan de Middellandse Zee en in het Oosten aan de Rode Zee. Juist de Middellandse Zee maakt Egypte al vele jaren populair als zonnig vakantieoord. Al in vroegere dagen trokken de bewoners van het Midden Oosten door de zandwoestijnen naar de wateren en rivieren.

Later, bij het ontstaan van de toeristische reizen, werden de zeegebieden al snel populair om de stranden en het heldere water. Wat betreft het water is Egypte toch al een bijzonder land. Want als je een Egypte reis plant en het topografisch goed bekijkt, dan bestaat het land voornamelijk uit woeste woestijngebieden, met daar dwars door heen als een soort levens ader de Nijldelta.

Water is macht in Afrika en Egypte
De rivier de Nijl, die in vele religieuze en geschiedenis boeken wordt genoemd, mondt uiteindelijk uit in de Middellandse Zee. Het is juist die rivier de Nijl, die het land al in vroegere dagen sterk maakte in de regio. Omdat het land is omringd door de woestijnen en ook zelf voor een groot deel behoort tot de Sahara woestijn, was water de rijkdom van het land. Egypte bevat enkele oasen, maar juist door de Nijldelta en de prachtige rivier de Nijl werd het land al snel aantrekkelijk voor de doortrekkende volkeren om hun kampen daar op te zetten, waardoor Egypte ook economisch snel groeide.

De Nijl en Egypte onlosmakelijk met elkaar verbonden
egypte bezienswaardighedenDie macht van het land in de geschiedenis zien we nog steeds in de pracht en praal van de Farao’s terug. Piramides die tot ieders verbeelding spreken zijn een Egypte reis al meer dan waard, de eeuwenoude geschiedenis van het land bevat zoveel te zien dat een Egypte reis niet in 10 tot 15 dagen is te doen. Wellicht dat ook daarom de reis- en excursieprogramma’s zo vol gepropt zijn met bezienswaardigheden. Het is gewoon te veel!

 

 

Egypte reis of relaxen aan de stranden
duiken in egypteHoewel een Egypte reis voor veel mensen zou betekenen dat ze al die oud historische plekken gaan bezoeken, of als christelijke organisaties langs de Bijbelse geschiedenis trekken, is Egypte ook aantrekkelijk om gewoon lekker op het strand bruin te bakken in een van de mooie badplaatsen zoals Hurghada en El Gouna.

Voor waterliefhebbers is de Middellandse Zee een paradijs. Ook voor duikers is het land een aanrader. Want de Rode Zee bevat prachtige koraalriffen, die voor diepzeeduikers een prachtige plek zijn om te bezoeken. Ook als je niet kunt duiken of het wilt leren kun je door te snorkelen het onderwaterleven van de Rode Zee ontdekken.

Bezoek Egypte meerdere malen om het land te ontdekken
Eigenlijk zou je Egypte voor een langere tijd moeten bezoeken om al haar pracht en glorie goed te ontdekken. Maar de reizen zijn prijzig en de onstabiele regio werkt er niet aan mee om er voor een langere periode heen te gaan.

Wellicht dat het wel de reden is waarom veel toeristen die eenmaal de badplaatsen en het land van de Farao’s hebben bezocht, het niet bij één keer laten, maar vaak een aantal keren achter elkaar een Egypte reis boeken om het land en zijn inwoners nog beter te leren kennen.