Duiken in Egypte

Naast de piramides, de sfinx, en de enorme hoeveelheid geschiedenis en cultuur, heeft Egypte nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige stranden en de Rode zee, één van de helderste zeeën ter wereld?

Door de zon die het hele jaar door schijnt, er geen rivieren in uitmonden, de warmte en het gebrek aan regen, kan het zonlicht op sommige plekken een diepte van maar liefst 100 meter bereiken.

Op de zeebodem groeit daardoor een grote hoeveelheid kleurrijk koraal en daarmee is Egypte een paradijs voor duikers. Deze sport is alleen niet geheel zonder risico.

Lees snel verder om te ontdekken wat de mooiste duikplekken van Egypte zijn en waarom een goede verzekering voor op reis noodzakelijk is.


De mooiste duikbestemmingen 

Een van de mooiste locaties om te duiken is het Egyptische El Gouna. Deze badplaats met veel luxe resorts ligt aan de kust in Noord-Sinaï en is perfect voor mensen die opzoek zijn naar rust.

De zee is turkoois van kleur en ideaal voor duiksport. Een ander gebied waar je als duiker je geluk op kan, is Hurghada. Dit ligt op ongeveer 400 kilometer van Caïro. Er zijn hier ongerepte koraalriffen, kristalhelder water, veel onderwaterleven en zelfs scheepswrakken te vinden.

Je kunt er duikexcursies maken naar bijvoorbeeld het Giftun eiland, waar je allerlei tropische vissen vindt. Sharm El Sheikh is een andere badplaats met een wereldwijde reputatie onder duikers.

Er zijn veel officiële duikscholen waar je deze sport kunt leren en er zijn veel duikmogelijkheden voor zowel ervaren als onervaren duikers. Met roggen, zeeschildpadden, 1000 soorten tropische vissen, scheepswrakken, gekleurde koraalriffen en zelfs indrukwekkende blauwe grotten, is deze plek zeer indrukwekkend.

Het hele jaar kun je hier terecht, aangezien het zeewater zelfs in de winter niet kouder wordt dan 20 graden Celsius.
D


Duikersziekte

Helaas is duiken niet geheel zonder risico. Als je bijvoorbeeld te lang onder water blijft of te snel naar de oppervlakte gaat, kun je last krijgen van duikersziekte.

Dit wordt veroorzaakt door de stikstof die je inademt via je zuurstoffles. Hoe dieper je duikt, des te beter je lichaam dit stikstof opneemt. Wanneer je te plotseling en te snel naar de oppervlakte wilt, raakt je lichaam dit stikstof kwijt in de vorm van luchtbelletjes.

Wanneer deze belletjes bij het hart of de hersenen komen, kan dit fataal zijn.

Zorg- of reisverzekering?

Wanneer je op duikvakantie gaat, is het dus slim om van te voren voor de zekerheid je zorgverzekering te controleren.

Je wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan en ook bij andere soorten verwondingen kunnen rekenen op hulp die vergoed wordt.

De vergoedingen van medische hulp zijn afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt. Een zorgverzekering vergoedt in het buitenland je zorg tot het Nederlandse tarief.

Ga je dus naar een land waar de kosten voor zorg aanzienlijk hoger zijn, dan is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering  of een reisverzekering met een aanvullende medische verzekering af te sluiten.

Reisverzekeringen kunnen namelijk worden uitgebreid met extra dekkingen zoals medische vergoedingen bij extreme sporten, zoals duiken. Ga met de juiste verzekering op reis en je kunt genieten van het mooiste heldere water en het mooiste gekleurde koraal.