Een onvergetelijke reis naar Egypte verzorgd tot in de puntjes

Duiken in de Rode Zee, tot rust komen in de oase of de sfinx en piramides van Gizeh bewonderen? Het kan allemaal als u een reis naar Egypte boekt. Bereid u goed voor op deze onvergetelijke reis. Het lezen van dit artikel zal u daarbij helpen.

Zorg voor uw eigen veiligheid

Om met een gerust hart op vakantie te kunnen gaan, is het van belang om goed op de hoogte te zijn van eventuele noodsituaties in Egypte. Als er bijvoorbeeld recentelijk ergens een aanslag is gepleegd, is het verstandig om de betreffende plaats te vermijden.

Kom niet voor onaangename verassingen te staan!

Eén van de vervelendste dingen die u kan overkomen tijdens uw vakantie is erachter komen dat u niet verder kunt reizen omdat u iets essentieels vergeten bent om uit te zoeken of mee te nemen. Stel daarom een checklist op zodat u geheel voorbereid op vakantie gaat.

Er zijn namelijk een aantal belangrijke zaken die u niet mag vergeten; denk bijvoorbeeld aan vaccinaties voor DTP en Hepatitis A. Bezoek uw huisarts voor advies. Check uw zorg- en reisverzekering op de goede dekking in het buitenland.

Vergeet ook zeker niet uw paspoort te controleren op geldigheid. Deze dient namelijk nog minimaal 8 maanden geldig te zijn vanaf het moment dat u aankomt in Egypte. Met alleen een noodpaspoort, ID-kaart of verblijfsdocument komt u het land niet in.

Het is mogelijk dat de immigratiedienst u tijdens uw reis vraagt om uw reisschema te laten zien. Zorg er dus voor dat u een globaal schema heeft van uw reis. Naast een bezoek aan uw huisarts, een paspoortcheck en een reisschema dient u tevens een Visum Egypte aan te vragen. Zonder geldig visum mag u het land niet betreden.

Op bezoek bij familie of vrienden

Als u tijdens uw vakantie van plan bent om vrienden of familie in Egypte te bezoeken, dient u een uitnodigingsbrief mee te nemen van degene aan wie u een bezoek brengt. Hierin moet de volledige naam en het adres van de personen die u bezoekt en van u en uw eventuele medereizigers vermeld staan.

Hoe regel ik mijn visum?

Voor de visumaanvraag procedure dient u uw paspoort bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat uw paspoort nog minimaal 8 maanden geldig is als u aankomt in Egypte. Heeft u een nieuw paspoort nodig, vraag dat dan eerst aan. Na het aanvragen van een nieuw paspoort is het visum dat u met uw oude paspoort heeft aangevraagd, namelijk niet meer geldig. Wanneer u met meerdere personen samen reist, hoeft u alsnog maar één aanvraagformulier in te vullen. De gegevens van alle (mede)reizigers dienen hierop te worden ingevuld.

Online aanvraagformulier

Indien u niet van plan bent om Egypte te bezoeken voor zakelijke doeleinden, kunt u het Visum Egypte gemakkelijk en snel online aanvragen. Binnen een paar minuten is het al geregeld. Echter heeft u wel even geduld nodig voor u het visum daadwerkelijk in uw mailbox ontvangt; dit kan 2 tot 7 dagen duren.

Voor de visumaanvraag dient u ook een kopie van uw paspoort aan te leveren. Het gaat hierbij enkel om de pagina waar uw pasfoto op te zien is. Heeft u het visum eerder nodig, vink dan de optie ‘spoed’ aan. In dit geval ontvangt u het visum, als alles goed gaat, binnen 2 dagen. Voor een zakelijk visum dient u contact op te nemen met het consulaat van Egypte.

Geldigheid visum

De geldigheid van het online visum is 90 dagen. De data waarop u aankomt en vertrekt in en vanuit Egypte, dienen binnen deze 90 dagen te vallen. Verder mag u met dit visum maximaal 30 dagen achtereenvolgens in Egypte verblijven. Het is mogelijk om langer dan 30 dagen in Egypte te blijven, indien u aan de voorwaarden voor een verblijfsvergunning voldoet. Dit kunt u terplekke in Egypte regelen met de politie.

Probeer echter zo goed mogelijk te plannen hoe lang u in Egypte verblijft zodat u niet in vervelende situaties terecht kunt komen. Als u vooraf al weet dat u langer dan een maand in Egypte zult verblijven, neem dan contact op met de Egyptische ambassade. Deze bevindt zich in Den Haag.

Betaling visum

Als u tijdens uw reis vaker Egypte in- en uit reist, dient u een Multiple Entry visum aan te vragen. Blijft u gedurende uw reis maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte, vraag dan een Single Entry visum aan. Dit visum is de helft zo goedkoop als het Multiple Entry visum, namelijk €34,95. De betaling kan gemakkelijk via iDeal, PayPal, creditcard of Bancontact worden voldaan.

U wordt geadviseerd om iDeal of Bancontact te gebruiken zodat de betaling – en daarmee het visum – zo snel mogelijk kan worden geregeld. Bovendien zijn deze betaalmethodes ook extra veilig en komt u niet voor onnodige extra kosten te staan.