Egypte vakantie – Start Hier!

 

Wil je onbezorgd genieten van een all-inclusive Egypte vakantie! Start hier en ontdek wat Egypte je te bieden heeft.

Zin in een zonovergoten vakantie? Egypte is de ideale (winterzon) vakantiebestemming. Dankzij onze handige reistips en uitgebreide klimaat & reisadviezen.

Vakantie Egypte

Egypte, het land van de Nijl en de Piramides en niet te vergeten de luxe 5-sterren hotels. De vakantiebestemming met ongetwijfeld de meeste bezienswaardigheden op oud cultureel gebied. Men zegt ook wel dat het land van de piramides het oudste toeristische oord ter wereld is.

Egypte temperatuurWat op zich niet vreemd is, want ook in het oude verleden was er in dit machtige land in het Midden-Oosten al veel pracht en praal te zien.

Wanneer je via een Egypte vakantie het land bezoekt, met al haar cultuurschatten en machtige wereldwonderen, is het haast onmogelijk om te kiezen naar welke historische plaatsen je wilt gaan om te bekijken!

Wanneer je Egypte echt zou willen ontdekken in al haar glorie zou je meerdere maanden op reis moeten gaan.

Egypte vakantie

Egypte reisOmdat het voor de meesten onder ons niet mogelijk is om een maandenlange Egypte vakantie te ondernemen, proberen reisorganisaties ons zoveel mogelijk van dienst te zijn door complete vakantiepakketten aan te bieden.

En claimen ze allen in hun vakantiebrochures over Egypte dat je in 10 of 15 dagen vakantie kennis hebt gemaakt met alle monumenten van het mooie land.

Kennis gemaakt, meer niet. Want het voelt als even handje schudden en gedag zeggen om snel weer door te reizen naar een volgende kennismaking.

Egypte Visum informatie

Als je op vakantie gaat naar Egypte, heb je als Nederlander een visum nodig voor Egypte?

Er zijn een paar opties beschikbaar, afhankelijk van de lengte van het verblijf en de reden voor jouw bezoek. Voor korte verblijven (vakanties) kun je volstaan met het Egyptische e-visum voor Nederlandse burgers.

Een visum Egypte is snel en eenvoudig online aan te vragen. Het online visum voor Egypte is beschikbaar voor één binnenkomst (voor een verblijf van maximaal 30 dagen) of als een visum voor meerdere binnenkomsten (voor een verblijf van maximaal 90 dagen).

Het Egyptische e-visum werd in 2017 door de Egyptische regering geïntroduceerd om het proces voor het verkrijgen van een Egyptisch visum te vereenvoudigen. Eerder was de enige optie het Egyptische visum bij aankomst te kopen hiervoor moest je (lang) in de rij staan bij de douane.

Met de introductie van het e-visumformulier voor Egypte is het wachten in de rij voor een visum, gelukkig verleden tijd.

Kom een paar keer naar Egypte om alle bezienswaardigheden te zien

Vakantie Egypte VeiligEigenlijk zou je een Egypte reis zo moeten samenstellen dat er veel meer tijd is om één of twee monumenten van de historie goed te bekijken en op je in te laten werken.

Omdat de reis niet alleen ver weg is, maar ook omdat we allen van nature in een snelle wereld leven, gaan de hapklare reisschema’s er in als koek.

Omdat het niet geheel zonder risico is op eigen houtje een Egypte reis ondernemen in onrustige Egyptische steden en regio’s, kiezen de meeste vakantiegangers voor een compleet verzorgde (all inclusive) vakantie.

Egypte – zonvakantie bestemming

egypte vakantieWanneer je naar de ligging van dit (vakantie)land kijkt, zoals al genoemd ligt het in Noord-Afrika, zie je dat het land in het noorden grenst aan de Middellandse Zee en in het oosten aan de Rode Zee.

Juist de Middellandse Zee maakt Egypte al vele jaren populair als zonnig vakantie oord. Al in vroegere dagen trokken de bewoners van het Midden-Oosten door de zandwoestijnen naar de wateren en rivieren.

Later, bij het ontstaan van de toeristische reizen, werden de zeegebieden al snel populair om de stranden en het heldere water. Wat betreft het water is Egypte toch al een bijzonder land. Als je een Egypte vakantie plant en het topografisch goed bekijkt, bestaat het land voornamelijk uit woeste woestijngebieden met daar dwars door heen, als een soort levensader, de Nijldelta.

Water is macht in Afrika en Egypte

Nijlcruise EgypteDe rivier de Nijl, die in vele religieuze en geschiedenisboeken wordt genoemd, mondt uiteindelijk uit in de Middellandse Zee. Het is juist de rivier de Nijl, die het land al in vroegere dagen sterk maakte in de regio.

Omdat het land is omringd door de woestijnen en ook zelf voor een groot deel behoord tot de Sahara woestijn, was water de rijkdom van het land.

Egypte bevat enkele oasen, maar juist door de Nijldelta en de prachtige rivier de Nijl werd het land al snel aantrekkelijk voor de doortrekkende volkeren om hun kampen daar op te zetten, waardoor Egypte ook economisch snel groeide.

De Nijl en Egypte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

egypte bezienswaardighedenDe macht van het land in de geschiedenis zien we nog steeds in de pracht en praal van de Farao’s terug.

Piramides die tot ieders verbeelding spreken zijn een Egypte vakantie al meer dan waard; de eeuwenoude geschiedenis van het land bevat zoveel bezienswaardigheden die in 10 tot 15 dagen in een Egypte reis niet allemaal zijn te doen.

Wellicht dat ook daarom de reis- en excursieprogramma’s zo vol gepropt zijn met bezienswaardigheden. Het is gewoon te veel!

 

Egypte vakantie – Relaxen aan de stranden

duiken in egypteHoewel een Egypte vakantie voor veel mensen betekent dat ze al die oude historische plekken gaan bezoeken, of als christelijke organisaties langs de Bijbelse geschiedenis trekken, is Egypte ook aantrekkelijk om gewoon lekker op het strand bruin te bakken in een van de mooie badplaatsen, zoals Hurghada en El Gouna.

Voor watersportliefhebbers is de Middellandse Zee een paradijs. Ook voor duikers is Egypte een aanrader, want de Rode Zee bevat talloze scheepswrakken en prachtige koraalriffen, die voor diepzeeduikers een prachtige plek zijn om te bezoeken. Ook als je niet kunt duiken of het wilt leren kun je door te snorkelen het onderwaterleven van de Rode Zee ontdekken.

Egypte vakantie – Winterzon en meer…

Egypte is bij veel mensen weer steeds populairder als (winterzon) vakantiebestemming, het land is weer een stuk rustiger en veiliger dan een tijdje terug. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment geen negatief reisadvies, met uitzondering van de Sinaï is het veilig reizen in Egypte. [actueel reisadvies]

Vakantie Egypte – Veilig in de Badplaatsen

egypte veiligEgypte is een land met een 5.000 jaar oude geschiedenis en heeft vakantiegangers veel te bieden. Geniet tijdens een spectaculaire Nijlcruise van de wonderen van Egypte die aan je voorbij gaan.

Of ontspan aan de prachtige stranden aan de heldere wateren in schitterende vakantieoorden langs de Rode Zee kust. De badplaatsen Sharm el Sheikh, Dahab en Hurghada behoren tot de beste duik- en snorkelplekken in de wereld.

Caïro, de hoofdstad van Egypte

Vakantie EgypteEgypte is in het noorden begrensd door de Middellandse Zee, in het oosten door Israël en de Rode Zee, in het zuiden door Soedan en in het westen door Libië. Caïro is de hoofdstad en de grootste stad in Egypte, en de meest moderne in het Midden-Oosten.

De hoofdstad van Egypte is vol leven en beweging. De Egyptenaren voelen zich  het meest thuis in deze krachtige en oude stad. Caïro biedt veel cultuur, waaronder een aantal galerieën, musea en tempels, evenals enkele van de beste hotels en restaurants in de wereld.

[Veiligheid / Reisadvies Caïro]

Land van de Farao’s

Vakantie Egypte, het land van de farao’s.  Verbazingwekkende bezienswaardigheden en vriendelijke Egyptenaren die terecht trots zijn op hun beroemde oudheden, zoals de piramides en de prachtige tempels. Als onderdeel van een bezoek aan dit bijzondere vakantieland, zijn vakanties naar christelijke en andere religieuze monumenten populair. Beklim de berg Sinaï voor een prachtig uitzicht tijdens zonsondergang of zonsopgang!

Duikvakantie

Hurghada snorkelenDuiken is een van de meest spectaculaire ervaringen voor veel mensen die een duikvakantie Egypte hebben beleefd. De duikgebieden rond Sharm El Sheikh en Na’ama bieden uitstekende boot- of strand duikplekken.

Het enorme koraalrif bij het strand is een grote duik- en snorkelattractie. Een duikvakantie in Egypte – met meer dan 1000 verschillende soorten vissen is dit een duikervaring die je zeker niet wilt missen.

Egypte – Duiken

Je zult allerlei soorten vissen, waaronder dolfijnen en bijzondere waterdieren, kunnen tegenkomen tijdens het duiken of snorkelen. Egypte is een van de meest uiteenlopende reisbestemmingen in Afrika, met bruisende steden als Luxor en Caïro. Bezoek de piramides en de historische plaatsen of laat de wereld gewoon langs je heen gaan door te genieten van de lokale sfeer!

Duiken in de Rode Zee – Een onderwater paradijs

Vakantie Egypte, de duikvakanties langs de Rode Zee hebben een uitstekende reputatie en trekken duikers en snorkelaars van over de hele wereld. Een van de grote attracties van het duiken is de kwaliteit en de diversiteit van de vakantieresorts en badplaatsen aan de prachtige Rode Zee kust in Egypte.

Duiken bij scheepswrakken & Prachtig onderwater leven

wrak duiken egypteBen je van plan om te gaan duiken of snorkelen in de Rode Zee, dan kom je tijdens je Egypte vakantie volop aan je trekken.

Neem je een duik dan opent zich een uitgestrekt gebied met een prachtig onderwaterlandschap. Koraalgebieden, diepblauwe grotten en beroemde wrakken zoals de Thistlegorm en de Dunraven.

De Rode Zee is buitengewoon rijk aan koraalriffen en duikplaatsen vol met exotische zeedieren, zoals schildpadden, manta’s en dolfijnen.

Duiken in de Rode Zee is geschikt voor zowel beginners als ervaren duikers. Met gekwalificeerde professionele duikscholen en instructeurs kun je hier goedkoop duiklessen volgen.

Naast perfecte omstandigheden en een onuitputtelijke verscheidenheid aan duikplaatsen, heeft een vakantie in Egypte aan de Rode Zee ook enorm veel mogelijkheden voor watersport. Om er een paar te noemen: windsurfen, kitesurfen en waterskiën in trendy badplaatsen zoals Dahab.

Stranden

hurghada egypteDe meest bekende vakantieplaatsen in Egypte zijn gevestigd langs het Sinaï schiereiland en de Rode Zee.

De terecht genaamde Egyptische Rode Zee Rivièra heeft een prachtige ruige kust, prachtige stranden, een heerlijk klimaat en onvergetelijke woestijnen en berglandschappen.

De Rode Zee stranden zijn ongetwijfeld een hoogtepunt tijdens je Egypte vakantie: zacht wit zand, wuivende palmbomen en turkoois warm bruisend zeewater.

De Rode Zee heeft een uitstekende reputatie als perfecte duiklocatie en trekt duikers en snorkellaars van over de hele wereld.

Klimaat & Weer Egypte

Het uitstekende klimaat en de stijlvolle all inclusive hotels maken een winterzon vakantie naar Egypte steeds populairder, en niet alleen voor zon en strand aanbidders. Er is ook een grote keuze aan golfbanen voor zowel beginnende als geoefende golfers.

Vanuit de vakantieresorts kun je ook paard en kameel rijden, wandelen en avontuurlijke woestijnsafari’s maken. Wil je een uitstapje maken, vraag altijd even hoe het met de veiligheid is gesteld. De plaatselijke reisleider kan je hier het beste in adviseren.

Badplaatsen

Langs de kust van de Rode Zee liggen modieuze en elegante badplaatsen, met een levendig nachtleven en spectaculaire all-inclusive 5-sterren hotels. Deze hotels zijn voorzien van alle denkbare luxe, grote zwembaden, eigen privéstranden en zelfs spa- en wellness mogelijkheden.

De 5-sterren hotels beschikken over een gevarieerde internationale keuken, aangevuld met de uitstekende lokale keuken. Je zult dan ook vaak heerlijke gerechten krijgen voorgeschoteld uit het Midden-Oosten en uit de Turkse keuken (de Turkse keuken behoort tot één van de beste in de wereld).

De badplaatsen hebben een verrassend breed scala aan nachtleven, met gezellige trendy cafés, lokale live muziek, pubs, woestijnfeesten en nog veel meer. Je kunt uitstekend winkelen in de lokale bazaars en winkelcentra.

Tijdens je Egypte vakantie hoef je je niet te vervelen, er is zeker een excursie in het ongelooflijke aanbod te vinden. Zo kun je onder meer een bezoek brengen aan de prachtige natuurparken en de beroemde oude plaatsen als Caïro, Luxor, een Nijlcruise maken en zelfs naar Jordanië en Petra.

Veel families die een vakantie naar Egypte boeken, kiezen voor de elegante badplaats Makadi Bay of Na’ama Bay. Maar ook Sharm El Sheikh en Hurghada zijn populair en beschikken over verbazingwekkende koraalrif duik- en snorkelplekken en luxe hotels.

El Gouna is een in een traditionele stijl gebouwde badplaats met 5-sterren all-in hotels om heerlijk te ontspannen. Dahab en Nuweiba zijn badplaatsen met een duidelijke invloed van de bedoeïen en omliggende woestijn.

Voor wie op zoek is naar een rustiger romantische Egypte vakantie, kan het beste de charmante kleinere plaatsen zoals El Quesir, Soma Bay, Abu Soma of Taba bezoeken. De zuidelijke badplaats Marsa Alam biedt het beste weer in Egypte, met altijd zon het hele jaar door, fantastische stranden en duikstekken en prachtige landschappen.

Excursies – Activiteiten

Watersport

Er zijn verschillende watersporten mogelijk in Egypte, duiken is het meest populaire tijdverdrijf, maar snorkelen staat ook hoog op de lijst. Zwemmen rond de koraalriffen van Na’ama Bay of het maken van een reis in een glazen bodem boot mag zeker niet gemist worden. Zeilen, parasailing, waterskieën, kitesurfen, windsurfen en waterfietsen zijn allemaal leuke en spannende manieren om te ondernemen tijdens je Egypte vakantie.

Safari

safaris egypteSafari’s in Egypte betekenen niet alleen in een bus zitten. Je kunt een quad of jeep tour maken, per kameel of paard reizen of op een motorfiets rijden.

Sommige van de safari’s in Egypte gaan ook te voet en beklimmen dan de berg Sinaï. Mis de kans niet om een prachtige zonsondergang naar het St. Catherine’s klooster mee te maken.

Wil je een uitstapje maken, vraag altijd even hoe het met de veiligheid is gesteld. De plaatselijke reisleider kan je hier het beste in adviseren.

Paardrijden
Een spectaculair romantische tocht te paard door de woestijn is een excursie die te mooi is om te missen. Of met de paarden langs de zee rijden, het is in verschillende badplaatsen mogelijk. Je kunt ook kameel rijden en een diner is vaak inbegrepen in deze excursie.

Karten
Voor een spannende vakantieervaring kun je gaan karten in Egypte. Het Ghibili racecircuit is de plek om naar toe te gaan en ze hebben ook karts voor kinderen vanaf zeven jaar oud.

Bezienswaardigheden
Egypte vakantieNatuurlijk zou een vakantie Egypte niet compleet zijn zonder het zien van de piramides of de tempels van Egypte.

Ga je tijdens de dag of maak je een nachtelijke verlichte tour, de piramides zullen je versteld laten staan van hun enorme omvang en schoonheid.

De piramides en de omliggende woestijn mag je zeker niet missen tijdens een Egypte vakantie.

Bezoek Egypte meerdere malen om het land te ontdekken
Eigenlijk zou je Egypte voor een langere tijd moeten bezoeken om al haar pracht en glorie goed te ontdekken.

Wellicht is dat wel de reden waarom veel toeristen die eenmaal de badplaatsen en het land van de Farao’s hebben bezocht, het niet bij één bezoek laten, maar vaak een aantal keren achter elkaar een Egypte vakantie boeken om het land en de Egyptenaren nog beter te leren kennen.
Egypte aanbiedingen