Internet tijdens je vakantie in egypte

Egypte is een prachtig land om vakantie te vieren. Van het idyllische Sharm el Sheikh, de mooie duikplaatsen, tot het indrukwekkende Luxor, Egypte is een land dat vraagt om ontdekt te worden en de kans is groot dat je ogen en oren te kort komt.

Tijdens je vakantie wil je uiteraard ook het thuisfront op de hoogte houden van al je belevenissen en ze laten zien wat ze allemaal missen.

Een goede internetverbinding op je smartphone is dan ook onmisbaar. Gelukkig heeft Egypte tal van mogelijkheden voor goedkoop internet.

Mobiel internet via een Egyptische telecomprovider

Alhoewel veel Nederlandse telecomproviders het mogelijk maken om met je Nederlandse simkaart in het buitenland gebruik te maken van internet, is het vaak erg duur.

Zonde van je geld, zeker als weet dat Egypte een goede infrastructuur heeft om gebruik te maken van het internet.

Heb je een smartphone zonder simlock, dan volstaat het om een Egyptische simkaart te kopen in combinatie met een databundel.

Internet tijdens je vakantie in Egypte

Vakantie vieren in Egypte betekent veelal dat je verblijft in een hotel. Dat heeft natuurlijk voordelen, maar in veel gevallen is de kwaliteit van de internetverbinding niet optimaal.

Vakantie Sharm el Sheikh

Om optimaal gebruik te kunnen maken van mobiel internet is het aanschaffen van een Egyptische simkaart de eerste stap. Je kunt deze bij talloze belwinkels en kiosken in Egypte kopen.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, schaf dan een simkaart aan bij aankomst op het vliegveld.

Verschillende providers voor goedkoop internet in Egypte

In Egypte zijn vier verschillende internetproviders actief die mobiel internet leveren:

  • Orange Egypt (Mobinil, ECMS)
  • Vodafone Egypt.
  • Etisalat Misr.
  • Telecom Egypt.

Alhoewel alle providers een goede service bieden is Vodafone Egypt veruit het populairste. Zij bieden de beste dekking en leveren de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Etisalat is daarnaast veruit de goedkoopste provider. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing voor mobiel internet, dan is Etisalat een aardige keuze.

Dit is vooral handig als je wilt profiteren van een lage prijs per MB. Voor de prijs hoef je het niet te laten, een simkaart met een internetbundel van 5GB kost slechts 165 Egyptische ponden (8,75 euro). Een losse simkaart kost gemiddeld 1 euro.

Activatie van de simkaart en het gebruik van chat-apps

Na de aanschaf van een simkaart dient deze nog geactiveerd te worden. Hiervoor is het noodzakelijk om je te registreren. Zorg ervoor dat je jezelf kunt legitimeren met behulp van je paspoort.

Het hele registratieproces duurt hooguit vijf minuten en in de meeste gevallen kun je binnen 24 uur gebruik maken van goedkoop internet via de aangeschafte bel- of databundel.

Ben je van plan gebruik te maken van populaire apps als WhatsApp, Facebook of Skype, let er dan op dat dergelijke apps in Egypte niet volledig functioneel zijn.

Zo is het niet mogelijk om via WhatsApp te bellen of gebruik te maken van de video-optie. Dit laatste geldt ook voor Facebook en Skype.

Ook het gebruik van een VPN om dergelijk blokkades te omzeilen is minder eenvoudig. De meeste VPN diensten zoals OpenVPN zijn geblokkeerd.