Reisadvies Egypte

Donderdag, 21 Oktober 2021

Laatste nieuws (24-11-2017): In het noorden van Egypte is bij de plaats al-Arish (Noord-Sinaï) op 24 november 2017 een bloedige aanslag gepleegd op een moskee waarbij zeer veel doden en gewonden zijn gevallen.

Ga niet alleen reizen in Egypte, en blijf in de (veilige) en goed beveiligde badplaatsen en hotel resorts. De overheid doet er alles aan om de veiligheid van toeristen te garanderen. Op dit moment (1-06-2018) is het in de badplaatsen rustig en veilig. Niet voor niets dat steeds meer toeristen weer voor een goedkope Egypte (winterzon) vakantie  kiezen.

Goedkope vakantie Egypte 2018 / 2019 >>

Je vind hier de goedkoopste zonvakantie naar Egypte. Wij selecteren dagelijks de beste aanbiedingen van bekende reisorganisaties.Bespaar uren zoeken en krijg de beste deal hier!

 

Reisadvies Egypte:

Een veilige vakantie naar deze geweldige (winter) zonvakantie bestemming is in en rondom de populaire badplaatsen Hurghada, Marsa Alam en Sharm El Sheik door de Egyptische overheid zo goed als gegarandeerd.

Er hebben de laatste tijd geen veiligheidsincidenten plaatsgevonden. Alle bekende reisorganisaties organiseren volop vakanties naar Egypte.Eenvoudig een visum aanvragen ga naar E-visums.nl

Hurghada – Reisadvies EgypteVerhoogde veiligheidsmaatregelen zijn door de overheid getroffen om de badplaatsen en gebieden in en rondom Hurghada te beschermen.

Egyptische militairen bevinden zich in en rond de internationale luchthaven van Hurghada.

Er zijn verschillende checkpoints rondom Hurghada en langs de Rode Zee.

Er zijn wegversperringen op verschillende plaatsen in de stad om de controle van de gebieden welke vaak bezocht worden door toeristen zo veilig mogelijk te houden.

 

Sharm el Sheikh – Egypte ReisadviesDe situatie in Egypte in Sharm el Sheikh is vergelijkbaar met die in Hurghada en Marsa Alam, de overheid wil kost wat kost vermijden dat er nog meer toeristen wegblijven.

Er zijn dan ook verhoogde veiligheidsmaatregelen getroffen om de badplaats Sharm el Sheikh en de gebieden rondom deze populaire (winterzon) reisbestemming te beschermen.

Egyptische militairen bevinden zich in Sharm el Sheikh en op de internationale luchthaven.Via deze link kun je een visum Egypte aanvragen in het Nederlands.

Controleposten rondom Sharm el Sheikh en binnen het hele gouvernement van de zuidelijke Sinaï moeten ervoor zorgen dat dit gebied veilig blijft voor vakantiegangers.

Het toerisme is per slot van rekening één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Egypte. Dus worden er routinematige veiligheidscontroles uitgevoerd bij de toegang van de luchthaven en doet de politie controles op voertuigen die rijden naar en binnen Sharm el Sheikh, dit alles om een veilige vakantie in Egypte te garanderen.

Reisadvies Egypte Tips

Er waren geen gewelddadige protesten in de (badplaatsen) gelegen in de Zuid-Sinaï tijdens de onlusten die in het verleden hebben plaatsgevonden in Egypte.

Veiligheidstips Egypte

Het beste kun je tijdens een vakantie Egypte overheidsgebouwen en voorzieningen van veiligheidsdiensten, zoals politie en leger, vermijden. Terroristische aanvallen zijn voornamelijk gericht tegen overheidsdiensten en overheidsgebouwen. Blijf uit de buurt van deze gebouwen.
reisadvies egypte

*Rode gebieden worden afgeraden om naar toe te reizen ( kaart + bron) rijksoverheid.

Excursies: Niet doen!

reisadvies EgypteWij adviseren om dit op dit moment niet zelf te doen, ter plekke zullen plaatselijke excursie aanbieders vaak zeggen dat het veilig genoeg is.

Bezoek ook zelf geen grote plaatsen zoals Caïro en Alexandrië, de kans op demonstraties of geweld tegen toeristen is daar een stuk groter dan in de populaire Rode Zee badplaatsen.

Wil je wel een excursie of uitstapje maken in Egypte. Doe dit dan in overleg met de plaatselijke reisleiding. Of maak geen excursies en geniet van de zon en de zee in je veilige 5-sterren all inclusieve hotel.

Tip: Negatief reisadvies Egypte tijdens uw verblijf

Stel dat je op vakantie bent in Egypte en je komt onverhoopt in eventuele protesten terecht, verlaat dan onmiddellijk deze omgeving. Probeer niet door wegversperringen, opgericht door de veiligheidstroepen of demonstranten, te gaan. Zorg ervoor dat je ten allen tijde, als je buiten het hotel bent, een geldig paspoort/identiteitsbewijs bij je hebt.

Let vooral goed op in gebieden met een voorgeschiedenis van regelmatige protesten, zoals de steden Caïro en Alexandrië. Met deze tips is een vakantie Egypte veilig. Mocht er een negatief reisadvies Egypte worden afgekondigd, neem dan direct contact op met de plaatselijk reisleider, deze weet exact wat er gaat gebeuren t.a.v repatriëring van vakantiegangers.

Laatste veiligheidsincidenten

Sinds 29 maart 2016 is het relatief veilig gebleven in Egypte. Nog steeds worden bepaalde gebieden, zoals de Sinaï als onveilig bestempeld door het MiBuZa.

  • 29-03-2016:Een vliegtuig van de vliegmaatschappij Egypt Air vanuit Alexandrië naar Caïro werd gekaapt. Na onderhandeling met de kaper is de kaping zonder problemen op het vliegveld van Larnaca op Cyprus beëindigd.
  • 3-02-2016:Een man uit Italië is dood aangetroffen in een greppel, op zijn lichaam werden sporen van geweld aangetroffen.
  • 8-01-2016: Er zijn door een geweldsincident in het Bella Vista hotel in Hurghada enkele hotelgasten gewond geraakt.
  • 07-01-2016: Een groep terroristen heeft een toeristenbus beschoten. Dit incident vond plaats in de buurt van de Gizeh piramides in Caïro. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen.

Tip: Neem een uitgebreide reis-en medische verzekering als je een vakantie Egypte boekt.

Vakantie Egypte veilig – blijf op de hoogte

Meer informatie over de situatie Egypte en reisadvies Egypte vind u hieronder. Het actuele reisadvies Egypte van het ministerie van Buitenlandse Zaken op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/egypte , het dagelijkse nieuws uit Egypte vind u hier.

Beste 5 aanbiedingen vandaag: Donderdag, 21 Oktober 2021