Temperatuur Egypte

Temperatuur Egypte, klimaat en weersomstandigheden. Egypte is een land dat het hele jaar door in bijna eeuwigdurende zon baadt, de dagen zijn warm en heet en de nachten zijn koel.

Tijdens de zomermaanden kan het weer in de woestijngebieden sterk variëren van 7 graden Celsius ’s nachts tot 43 graden Celsius gedurende de dag.De temperatuur Egypte in de kustregio’s en badplaatsen zoals Sharm el Sheikh en Hurghada.

Gemiddeld ligt de temperatuur op 21 graden in de wintermaanden december, januari en februari.

De temperatuur ligt in de maanden mei, juni, juli en augustus gemiddeld rond de 30 graden.

In de overige maanden van het jaar varieert de temperatuur in Egypte rond de 26 graden. Meer info over klimaat en temperatuur Egypte vind u hieronder…

Zomervakantie

De zomermaanden van mei tot eind augustus in Egypte kennen ongeveer 12 uur constante zonneschijn per dag. De neerslag in Egypte is erg laag met minder dan 80 mm per jaar en de heersende noordelijke winden kunnen de warmte verdrijven.

Weer & Klimaat in Egypte

temperatuur EgypteDe zon zorgt het hele jaar door voor perfecte strandvakantie omstandigheden. Bent u een (fanatieke) zonaanbidder dan zal een vakantie in Egypte een droom voor u zijn.

De zeewater temperatuur van de Rode Zee zorgt voor de warmste wateren en stranden die ideaal zijn om te zonnebaden en te watersporten.

De temperaturen liggen van mei tot oktober altijd rond de 25+ graden en de temperatuur van het zeewater maakt koraalrif duiken en snorkelen erg populair bij de kust.

CaïroDe bruisende stad Caïro en de piramides zijn de belangrijke attracties. In de zomermaanden is wel een hoge luchtvochtigheid, maar voor de rest van het jaar is de luchtvochtigheid relatief laag.

Caïro en de piramides kun je het beste tijdens een meivakantie bezoeken. De temperatuur Egypte  in mei ligt dan rond de 25 graden, niet zo heet als in de zomermaanden.

Temperatuur Egypte – Het warmste klimaat op slechts 5 uur vliegen
egypte temperaturenDe temperatuur Egypte in de wintermaanden kan tot ver in de 20 graden Celsius stijgen.

Egypte ontvangt dan nog steeds ongeveer zeven tot acht uur constante zonneschijn per dag. De nachten zijn fris, maar de dagen zijn voortdurend warm en zonnig.

Wintertemperaturen

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 23 21 22
Min Temp 12 10 11
Zonuren 9 9 10
Regendagen 0 0 0
Zee Temp 23 22 21
Milde temperaturen van oktober tot mei

De temperatuur Egypte is op zijn mildst van oktober tot mei met temperaturen rond de 22 graden Celsius tot 31 graden Celsius overdag.

Wilt u tijdens de kerstvakantie verzekerd zijn van een gemiddelde temperatuur van + 20 graden, dan is Egypte in december en januari perfect.

Voorjaars-, krokus – en carnavalsvakantie Egypte

vakantie egypteVoor een voorjaars-, krokus- of carnavalsvakantie is de temperatuur Egypte in de maanden februari en maart ook geweldig. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 20 graden waarbij 20+ temperaturen overdag geen uitzondering zijn.

Regenen doet het praktisch niet, dus wie verzekerd wil zijn van zon en aangename temperaturen tijdens een voorjaarsvakantie moet zeker een Egypte reis boeken.

Voorjaarstemperaturen

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 25 28 31
Min Temp 14 17 21
Zonuren 10 10 11
Regendagen 1 1 1
Zee Temp 21 22 24
Temperatuur Egypte tijdens de meivakantie

De temperatuur in Egypte in de maanden april en mei is ideaal om verzekerd te zijn van een zonnige meivakantie.

De gemiddelde dagtemperatuur in de maanden april en mei ligt rond de 25 graden; perfecte weersomstandigheden om een meivakantie naar Egypte te boeken.

Egypte, Turkije en de Canarische Eilanden zijn dan ook populaire meivakantie bestemmingen.

 

Zomertemperaturen

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 33 34 34
Min Temp 24 25 26
Zonuren 12 13 12
Regendagen 0 0 0
Zee Temp 26 27 28
Zomermaanden en hoge temperaturen in Egypte

In de populaire vakantiemaanden juni, juli en augustus stijgt het kwik in Egypte vaak naar + 30 graden en soms zelfs nog hoger.

Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat de beste plek om vakantie te vieren in juni, juli en augustus aan de Rode Zee kust is.

Een milde bries zorgt voor verkoeling om de hoge temperaturen te weerstaan.

 

 

Herfsttemperaturen

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 32 30 27
Min Temp 24 20 16
Zonuren 11 10 9
Regendagen 0 0 0
Zee Temp 27 26 25
Temperatuur Egypte in de herfstmaanden

In de herfstmaanden september, oktober en november is de temperatuur in Egypte nog steeds heel aangenaam.

Met gemiddelde temperaturen rond de 24 graden ideaal om een herfstvakantie te boeken naar badplaatsen zoals Hurghada, Sharm el Sheikh, Makadi Bay of El Gouna.

Wie de piramides wil bezoeken in de woestijn moet rekening houden met temperaturen overdag van 30 graden Celsius.
Egypte aanbiedingen