Vakantie Egypte – Goedkoop naar de zon

Vakantie Egypte – Het kan weer! De badplaatsen aan de Egyptische Rode Zee, die door onrust en aanslagen al een paar jaar te kampen hebben met een forse toeristendaling, krabbelen langzaam op. Dat zien ANVR-reisbureaus in de recente winterboekingen.

Vakantie Egypte – Goedkoop naar de zon„De veiligheid is verbeterd en het is de laatste tijd rustig. De prijzen zijn laag, vanaf 399 euro voor een vlucht en week all-inclusive resort. Daar komen vakantiegangers op af die goedkoop naar de zon willen. We zetten een extra vlucht in naar Hurghada. Volgende maand drie keer per week”, aldus Corendon baas Atilay Uslu begin november in de Telegraaf.

Vakantie Egypte – Geen belemmeringen meer

Nu de belangstelling van de toeristen voor Egypte toenemen, vliegt TUI ook weer naar Sharm el Sheikh in de gevaarlijke Sinaï. „In eerste instantie vanaf Brussel, later in het winterseizoen mogelijk ook van Schiphol. We hebben na controles ter plaatse geconstateerd dat daar geen belemmeringen meer zijn”, zegt woordvoerster Petra Kok.

Vakantie EgypteDeze winter zullen er vanuit Nederland zeven directe vakantievluchten per week naar Egypte gaan (Hurghada en Marsa Alam): drie van TUI-fly, twee van Transavia en twee van Corendon, wat neerkomt op zo’n 1500 Nederlanders per week die het weer aandurven.

In de hoogtijjaren waren er meer dan twee keer zoveel vluchten naar de badplaatsen aan de Rode Zee voor een goedkope vakantie Egypte. Op het dieptepunt vorig jaar waren het niet meer dan drie wekelijkse wintervluchten naar Hurghada.

Vakantie Egypte – Negatief advies ingetrokken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt reizen naar de Sinaï met klem, maar maakt een uitzondering voor de vakantieplaats Sharm el Sheikh, waarvoor het negatieve reisadvies is ingetrokken. Een jaar geleden werd er nog een Russische toeristenvlucht in de lucht opgeblazen.Winterzonvakanties naar Spanje, en dan met name naar de Canarische Eilanden, zijn niet aan te slepen. Het gevolg is dat de goede hotels veelal al vol zitten en dat de prijzen enorm stijgen.

„Reisorganisaties in West-Europa vechten verbeten om de toeristenbedden, die door de enorme belangstelling schaarser worden”, zegt Hanita van der Meer van Thomas Cook, waartoe in Nederland Neckermann behoort.